Stedentrips zijn populairder dan ooit en gelukkig zit Europa helemaal vol met interessante steden die beschikken over een lange geschiedenis en nog veel meer interessante zaken. Londen is zonder twijfel een van de belangrijkste steden voor Nederlanders om eens te bezoeken. Toch zijn er veel mensen die er nog niet zijn geweest. Hieronder meer informatie en tips om Londen in een aantal dagen te bezoeken. In 3 dagen kun je namelijk al alle hoogtepunten bekijken en kom je niks tekort. Hieronder geven wij voor iedere dag meer informatie.

De eerste dag in Londen

Wie voor het eerst naar Londen gaat die bezoekt natuurlijk direct het centrum van de stad. Een voordeel aan Londen is dat veel dingen in het centrum dichtbij elkaar zijn te vinden. In het centrum van de stad zijn meerdere bekende bruggen te vinden. Maak daar een wandeling over de Millennium Footbridge die over de bekende rivier de Theems loopt. Wanneer je een wandeling over deze brug maakt kun je richting Big Ben en Palace of Westminster wandelen. Tijdens deze wandeltocht kom je veel schitterende bouwwerken tegen in de stad. De Big Ben en de Westminster zijn direct het hoogtepunt van de stad.

Heb je deze voorgaande bezocht? Wandel dan richting het Buckingham Palace die niet veel verderop is te vinden. Het Buckingham Palace is zonder twijfel ook een van de belangrijkste hoogtepunten van de hele stad. Neem de tijd voor dit bijzondere paleis. Een goede afsluiter van de dag is om een van de stadsparken te bezoeken en vervolgens in een Engelse pub te belanden.

De tweede dag in Londen

Gelukkig is er genoeg te zien in de stad. Valt jouw kater wel mee van de volgende dag? Gebruik je tijd dan nuttig en ga direct op pad. Wel of geen liefhebber van kunst? Bezoek sowieso het National Gallery museum. Naast dat het gratis is om naar binnen te gaan is het een mooie ervaring. Het museum behoort tot een van de mooiste kunstmusea van de wereld. Ook is het museum in het centrum van de stad te vinden.

Na deze culturele ervaring is het tijd om een ritje te maken in het bekende reuzenrad de London Eye. Let erop dat hier vaak een lange rij staat, maar het is mogelijk om vooraf een kaartje online te kopen. Wie zeker weet dat hij of zij een ritje in het reuzenrad wil maken doet er goed aan om dit kaartje vooraf alvast te kopen.

Londen beschikt ook over een aantal bekende winkelstraten. Het bezoeken van deze straten of een van deze straten is ook absoluut een aanrader. Bekende straten zijn Oxford Street, Regent Street en Bond Street. Deze straten zijn leuk voor wie wil winkelen, maar ook wanneer je niet van plan was om veel te gaan shoppen is dit een prima plek om te bezoeken.

De laatste dag in Londen

Voor dag 3 zijn er nog een aantal bezienswaardigheden en activiteiten over die je gedaan moet hebben voor de stad weer te verlaten. Het hoogtepunt van deze dag is een wandeling over de Tower Bridge richting de Tower of Londen. De Tower of London heeft verscheidene functies gehad door de geschiedenis heen, zoals een gevangenis, een executieplek en als museum. Gebruik je laatste uren in Londen om nog lekker een hapje te eten en een drankje te doen of nog een van de musea te bezoeken.